`

Appreciation Dr Kumar,

Ik lijd al 34 jaar aan verschillende huidziekten. Vanaf mijn 8ste is de huid geleidelijk aangedaan door verschillende huidaandoeningen, eczeem, dermatitis, ichtyosis vulgaris, atrofie , hyperpigmentatie en psoriasis. Reguliere medicatie hielp niet zoals koelzalf, Cetamacrogol, Diprosone, Hydrochinon, Lanette creme, Calmurid, vaseline parafine en nog veel meer.

Sinds 12 weken volg ik de therapie van Dr. Kumar met succes. De hyperpigmentatie van de huid is zichtbaar lichter geworden. De jeuk en trekkerigheid zijn genezen. Ik heb geen vermoeidheid meer. Na 2 weken was de eczeem op mijn oogleden genezen. De verhoornde huid op mijn knieen, tenen en vingerknokkels zijn volledig genezen. Mijn buik is niet meer opgezwollen en ik heb geen stekende pijn in mijn darmen.

Ik zie mijn toekomst positief tegemoet doordat ik plannen durf te maken zoals eindelijk te leren zwemmen, maar ook het dragen van een rokje of een T-shirt. Ik hoop volledig uit mijn sociaal isolement te komen en optimaal van het leven te kunnen genieten. Dr. Kumar biedt me optimale begeleiding waarvoor ik hem zeer erkentelijk ben!

Naturopathie kan chronisch zieken met ernstige huidaandoeningen een nieuwe toekomst bieden en ik beveel het dan ook ten zeerste aan.

It's a life changing experience!

Soni Bhago


Getuigenis Eczeem

Onze dochter Elisa had in de zomer rond haar eerste verjaardag (2009) wat last van eczeem in haar elleboog- en knieholtes. In de herfst ging het weer weg. Het jaar er na, wederom in de zomer, kreeg zij opnieuw last van eczeem in haar elleboog- en knieholtes. Dit keer had zij er wat meer last van, maar gelukkig verdween het ook weer helemaal in de herfst. In de zomer van 2011 kreeg Elisa weer last van eczeem, maar deze keer ging het niet meer weg.

We gingen met Elisa naar de huisarts, maar – waar we al bang voor waren – werd er niet meer gedaan dan het bestrijden van de symptomen met hormoonzalf. We hebben het wel een klein poosje braaf gebruikt en inderdaad, op de plekken waar we het smeerden (elleboog- en knieholtes), verdween het. Het eczeem kwam echter op andere plekken (onder andere op haar oogleden en onder haar kin) weer naar boven. In de winter van 2011/2012 zat zij er helemaal onder. Ook van de dermatoloog waar we naar werden doorverwezen, kregen we niets anders dan een sterkere variant hormoonzalf. Uit een allergietest kwam ook niets. We hebben toen hulp gezocht bij een homeopaat en de reguliere ‘genees’kunde links laten liggen. Het eczeem werd teruggebracht naar alleen nog haar elleboogholtes en bleef – als we het vettig hielden – onder controle. Zo ging het ruim een jaar lang redelijk goed. Af en toe, bij stressvolle tijden, werd het wat erger, maar het bleef beperkt tot haar armen.

Inmiddels zat Elisa al weer een jaar op de basisschool en kregen we in de herfst van 2013 te maken met een onderzoek door de schoolarts. Zij zag Elisa’s eczeem en raadde ons aan toch maar weer hormoonzalf te gaan smeren. Het was inderdaad een wat minder goede periode; het eczeem zag er vurig uit. We hadden eigenlijk besloten nooit meer hormoonzalf aan te raken, maar omdat we met Elisa nog een keer terug moesten komen bij dezelfde schoolarts voor een nieuwe gehoortest en we geen ‘gezeur’ wilden, deden we toch maar wat er gevraagd was. U raadt het al: binnen anderhalve week zat het eczeem weer overal... En een spijt dat we hadden! We konden terug gaan naar de homeopaat, maar we hadden ook goede verhalen gehoord over een natuurgeneeskundige bij ons in de buurt, dus daar wilden we eerst eens langs. Er was aandacht voor diverse zaken (ander wasmiddel, gefilterd water, zink, omega 3 vetzuren, geen melkeiwit en lactose meer etc.), maar Elisa’s eczeem werd er niet minder door. Zij verwees ons toen door naar een zelfstandige dermatologie praktijk. Zelf waren we echter ook druk op zoek geweest naar andere oplossingen en op internet vonden we informatie over de praktijk van dr. Kumar. Begin januari 2014 hadden we dus twee afspraken.

Dr. Kumar vermoedde dat Elisa’s darmen bepaalde voedingsstoffen niet goed konden verteren en dat haar eczeem al snel minder zou worden als we die voorlopig eerst maar eens uit haar menu zouden schrappen. De dag er na hadden we de afspraak bij de dermatoloog, waar we receptjes meekregen voor een hele berg ‘paardenmiddelen’, die we kregen om Elisa’s huid zo snel mogelijk mooi te krijgen, zodat er allergietesten uitgevoerd zouden kunnen worden. U begrijpt: die zalfjes durfden we amper aan te raken, laat staan op Elisa te smeren... Gelukkig was dit ook helemaal niet nodig, want tot onze verbazing ging het na nog geen twee weken al zo ontzettend veel beter met Elisa! Op de volgende afspraak bij de dermatoloog bekenden we eerlijk onze ‘ongehoorzaamheid’, maar omdat Elisa’s huid er al weer zo goed uitzag, kon er toch een afspraak gemaakt worden voor de testen. (Hier kwam uiteindelijk uit dat zij niet tegen wolvet / lanoline kan, wat verklaarde dat zij soms erger eczeem kreeg van sommige handzepen of vettige zalven).

Van dr. Kumar kregen we ondertussen nog meer voedingsadviezen en ook speciaal eten voor Elisa waardoor haar darmen beter zouden worden. Enkele maanden later was zij totaal eczeem-vrij! Wij zijn ontzettend blij dat dr. Kumar Elisa heeft kunnen helpen.

Onze dank is groot!