MENU

Beste lezers

Graag stel ik mij even voor. Ik ben Irene uit Noord-Holland. Gedurende 15 jaar leed ik aan chronische ziektes zoals: hoofdpijn, fibromyalgie, voedselintoleranties en hypoglycemie. Middels de Paramedische Geneeskunst – Natuurlijke Geneeswijze (PGNG) van Dr. R.S. Kumar te Castricum werd ik bevrijd van alle chronische klachten en herwon ik mijn gezondheid. In 2009 verdwenen mijn gezondheidsklachten in slechts een paar weken tijd. Graag wil ik dan ook mijn ziektegeschiedenis en mijn ervaringen over deze PGNG-therapie met u delen.

Deze therapie bevatte voor mij de juiste behandeling en met de geweldige steun en adviezen van Dr. Kumar volgde spoedig het herstel. Uiteraard speelde mijn discipline en de steun van mijn familie hier een grote rol in. Het was geen fluitje van een cent om dit te bereiken. Daarom mag deze opmerkelijke prestatie niet onopgemerkt blijven of genegeerd worden.

Dit oprechte verhaal gaat over mijn ervaringen die ik heb opgedaan om mijn gezondheid te herkrijgen en niet om iemand te beledigen of om iemand onderuit te halen. Mijn doel is mensen te helpen, ook reguliere medische beoefenaars en alternatieve genezers en om ze er bewust van te maken dat chronische ziektes verholpen kunnen worden. Chronisch ziek zijn betekent niet dat je een leven lang ziek hoeft te zijn, dat er geen hoop meer is en dat je medicijnen moet blijven slikken met alle bijwerkingen die dat met zich meebrengt. Ik durf te zeggen dat er een oplossing is voor vele chronische ziektes.

De kosten in de zorgsector worden alsmaar hoger en hoger en de regering probeert al jaren te bezuinigen in de zorg. Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel en de oplossing binnen handbereik; we zouden verantwoordelijk moeten zijn voor onze eigen gezondheid en onze levenswijze veranderen in een gezonde levenswijze. Een gekwalificeerde naturopathologist (natuurdokter) kan ons hierbij steunen en de juiste behandelingswijze voorschrijven zodat we bevrijd kunnen worden van alle gezondheidsongemakken. Hoe eerder hoe beter!

Maar de moeilijkste vraag is: wie is er een bekwame dokter in de natuurlijke geneeskunde en wie boekt er goede resultaten in de behandeling van chronische ziekten? Toen ik mijn natuurdokter, Dr. R.S. Kumar uit Castricum, ontmoette, kon ik niet geloven dat hij me zou kunnen genezen en dat hij me helemaal gezond kon maken. Ik ben bij verschillende bevoegde allopathische artsen geweest voor een behandeling, maar uiteindelijk gaven ze het op omdat zoveel chronische ziekten tezamen zeer gecompliceerd voor hen was. Ze stelden een diagnose en schreven medicijnen of een behandeling voor maar niemand had de juiste oplossing voor mij. Het is dus duidelijk dat wanneer het chronisch is, er geen genezing of oplossing is in de reguliere geneeskunde. Uit eigen ervaring heb ik ondervonden dat als je chronisch ziek bent dit je hele leven beheerst.

In een tijdschrift las ik dat iemand genezen was van haar chronische problemen en een familielid van haar ook. Velen die al jaren chronisch ziek waren, zijn genezen en zij profiteerden allemaal van zijn behandeling. In zijn website, www.pgng.life staat vermeld dat hij goede resultaten boekt met de behandeling van chronisch zieke patiënten. Ik kon het nauwelijks geloven toen hij zei dat hij me gezond kon maken omdat ik leed aan diverse chronische ziektes hetgeen het allemaal erg gecompliceerd maakte. Zelfs als er 30% verbetering zou optreden, zou ik al blij zijn, want andere therapieën lieten niet eens 10% resultaat zien. Deze dokter straalde zo veel vertrouwen uit en hij overtuigde me dat hij zelfs mij, met al mijn chronische klachten, kon helpen. Ik ging de uitdaging aan!

Dr. Kumar zei ook dat ik geen half jaar of langer op resultaat hoefde te wachten; binnen enkele dagen zou het resultaat al merkbaar zijn. Dat was een ander punt dat ik moeilijk kon geloven. Ik heb vaak genoeg te horen gekregen, dat als ik naar een alternatieve genezer ga, dit een langzaam proces is. Een aantal Nederlandse artsen hebben verklaard dat zij opmerkelijke resultaten hebben gezien van Dr. Kumar in het behandelen van chronisch zieke patiënten.

Het resultaat loog er niet om! Ik heb mijn gezondheid volledig herkregen. Al mijn hoop en het vertrouwen in zijn therapie is werkelijkheid geworden! Ik ben trots op mezelf dat ik deze therapie heb gedaan. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik deze dokter heb gevonden en dat ik weer een gezond leven kan leiden.

Mijn ziektegeschiedenis

Voor 1995 Toenemende hoofdpijnklachten. Medicatie: diclofenac (huisarts)
1995 Huisarts verwijzing fysiotherapie. Fysiotherepeut heeft eerst alle vastzittende nek- en schouderspieren behandeld. Hierna gevolgd door acupunctuur. Acupunctuur hielp wel iets, voelde me alleen beter en meer ontspannen. Niet blijvend.
1996 Chiropraktie, de heer .................. Hielp maar heel even: 1 dag ??
1997 Orthomanuele arts, Dr. ................... Diagnose: bovenste halswervels staan niet goed op elkaar en ribben niet precies evenwijdig aan elkaar. Hij heeft alles gecorrigeerd. Oorzaak: kan misschien veroorzaakt zijn door vallen met rolschaatsen. Ik heb jaren gerolschaatst en ben ook veel gevallen. Ik was toen ongeveer 10-16 jaar. Hoofdpijn bleef. Arts constateerde (teleurgesteld) dat hij verder niets voor me kon betekenen.
1998 Huisarts verwijzing neuroloog, Dr. ................... CT-scan: niets opgeleverd. Medicatie: anti-depressiva. Werkte totaal niet, ongeveer 2 maanden geslikt en toen gestopt. Rare arts, niet meer terug geweest.
Mrt/Apr 2000 Terug naar huisarts, diagnose: fibromyalgie. Verwijzing reumatoloog. Dr. .............., kwam tot diezelfde conclusie. Medicatie: eventueel pijnstillers. Advies: word lid vereniging fibropatiënten.
April 2000 Gestopt met werken.
2001 Voedselintoleranties. Praktijk voor Biologische Geneeskunde. Voedseltest (bloedtest), dieet. Vooral “verkeerd voedsel” vermijden en dat was behoorlijk veel en brood zonder gist. Later bleek dat na geruime tijd voedsel weglaten (plm. 3 maanden), ik nog even intolerant op dat voedsel reageerde. Ook advies daar: kleine hoeveelheden voedsel en regelmatig eten. Ze wisten niet hoe alles veroorzaakt werd.
2002/2003 Dr. .............., kliniek te ................... Voedseltest (bloedtest). Behoorlijk veel “fout voedsel”. E.P.D.-injecties (7x) iedere 2 maanden. Niets geholpen. Ook Dr. ............. wist absoluut niet hoe voedselintoleranties veroorzaakt worden.
2003 Verwijzing huisarts naar allergoloog, Dr. ................ Zij wist niets over intoleranties, wel voedselallergietests gehad, alles negatief. Niet behandeld.
2004 Huisarts: verwijzing pijnbestrijding (hoofdpijn), Dr. .................. Heeft zenuwblokkades in mijn nek behandeld. Heeft wel iets geholpen, dat wil zeggen ik kon iets beter mijn nek draaien zonder meteen toename hoofdpijn, maar klachten bleven onverminderd bestaan. Eerst proefblokkades, later definitief. Hoeveel blokkades, 8-10 ???
2005 Internist Dr..................., particuliere praktijk. Bloedonderzoek: schildklierhormoon aan lage kant. Medicatie: natuurlijke schildklierhormoon, met later Thyrax erbij. Een tijd(je) geslikt, leverde niets op. Behandeling gestopt, medicatie ook. Advies: verspreid over de dag kleine hoeveelheden eten. Klachten bleven exact dezelfde./td>
2006 Acupunctuur.
2007 Dr. ................, natuurarts te ................ Behandeling: darmspoelingen (11x). Bioresonantie. Medicatie: orthiflor voor darmen en enzymen voor de maag. Leverde geen verbeteringen op. Arts wist het ook niet, behandeling gestopt.
2008 Acupuntuur. Voel me iets beter, lost niets op.
Okt 2008 Huisarts In tijdschrift van fibromyalgiepatiënten gelezen dat in de VS lyrica getest is en goed bevonden bij fibromyalgie. Huisarts is akkoord om dit te proberen.

Extra toelichting:

Tot april 2000 werkte ik soms parttime maar ook heel veel extra in drukke tijden (nov., dec. en maart). Soms erg lange dagen, tot nachtwerk, vooral tijdens de opbouw van tentoonstellingen. Dat was zwaar lichamelijk werk. Tijdens zulke dagen nam ik weleens extra pijnstillers om te kunnen functioneren.

In de tijd tot 2000 werd ik ’s nachts vaak wakker (rond 03.00-04.00 uur) met hevige hoofdpijn, mijn nek leek van hout! Ik nam dan thee en wat eten en wachtte met behulp van pijnstillers tot de hoofdpijn gezakt was. Weer naar bed en later naar werk. In die jaren ook toename van spierklachten. Werken viel me steeds zwaarder. Soms leek het of de hoofdpijn opgewekt werd door ?? (voedsel?).

Ook erge hoofdpijn na zwemmen, tillen, tuinieren, hoofd (te) ver draaien enz. Kon altijd wel zon verdragen of geluiden.

Dr. Kumar’s therapie

5 januari 2009

Hoofdpijn is onverminderd aanwezig. 's Morgens word ik wakker met hoofdpijn vanuit de nek (stijve nekspieren?). Voedselintoleranties, hypoglycemie, moeheid, gewichtstoename en de spierklachten (fybromyalgie).

Suikers zijn een groot probleem. Na het eten van iets zoets, bijvoorbeeld een vrucht, volgt na ongeveer 3 tot 4 uur hartbonzen met versnelde hartslag, "flauw voelen” vaak gevolgd door hoofdpijn en spierklachten. Ook heb ik het gevoel dat koolhydraten en groenten niet goed verdragen worden. Na de warme maaltijd meteen weer honger. Maaltijd om ± 18.30 uur betekent om ± 21.15 uur enige tijd hartbonzen, versnelde hartslag (daling van bloeddruk?), "flauw voelen”, heet krijgen, dus erg onaangenaam, en ook weer hoofdpijn.

Door dit alles slik ik teveel pijnstillers (saridon) waar ik me absoluut niet prettig bij voel en waarbij ik me tevens realiseer, dat ook de pijnstillers weer hoofdpijn kunnen opwekken.

Door het volgen van Dr. Kumar’s therapie streef ik naar:

  • vermindering hoofdpijn en stoppen met pijnstillers;
  • vermindering klachten hypoglycemie;
  • vermindering moeheid en spierklachten (fibromyalgie).

Op 9 januari 2009 ben ik mijn behandeling door Dr. R.S. Kumar uit Castricum gestart. De eerste 14 dagen was de zeer persoonlijke behandeling heel intensief. Al na 48 uur waren de resultaten merkbaar en op de vierde dag van de behandeling slikte ik geen medicijnen meer, dus geen lyrica, pijnstillers etc. Al na een dag of vijf merkte ik dat ik mijn hoofd weer goed kon draaien en dat mijn schouders losser zaten, zodat ik mijn armen veel beter kon optillen. De 12e dag was de beweeglijkheid van de gehele romp sterk verbeterd. Alle spieren zijn soepeler geworden en er is heel veel spierspanning verdwenen.

Verbluffend, ik wist niet meer hoe het voelde om, na bijna 15 jaar, me zo te kunnen bewegen. Dit alles is voor mij ongelooflijk. Echt een fantastisch resultaat gezien de vele fysiotherapie-behandelingen, de accupunctuur, de bezoeken aan de orthomanuele arts et cetera in het verleden, die nooit een blijvend resultaat opleverden.

Ook zijn de hoofdpijnklachten geheel verdwenen. De klachten in mijn nek, overgehouden aan een nekletsel, zijn tot het maximum gereduceerd. Jarenlang heb ik last gehad van nekklachten, zelfs zo erg dat het zeer veel ongemak gaf bij het slapen en bewegen en ik hierdoor in 2000 noodgedwongen moest stoppen met werken.

Tevens zijn de klachten veroorzaakt door hypoglykemie geheel verdwenen. Wat de voedselintoleranties betreft; nu eet ik weer probleemloos vele soorten groenten en fruit welke ik noodgedwongen sinds eind 2001 (!) moest vermijden van de behandelaars die me toen behandelden.

Verder slaap ik veel beter, ik lag namelijk nooit lekker in mijn bed. De komende tijd (en later) zal ik voor wat betreft mijn gezondheid volgens Dr. Kumar’s adviezen leven. Volgens Dr. Kumar’s therapie zal ik me steeds beter gaan voelen en binnen niet al te lange tijd weer helemaal fit en gezond zijn.

U begrijpt dat ik heel blij en dankbaar ben dat ik deze behandeling heb ondergaan en ik ben zeer tevreden met de resultaten tot nu toe.

Ik voel me nu als herboren, als een gezond persoon. U zult begrijpen dat de kwaliteit van leven voor mij, tot mijn grote vreugde, spectaculair verbeterd is en ik heb dan ook, voor wat betreft mijn gezondheid, alle vertrouwen in de toekomst. Ook nu word ik nog zeer goed begeleid door dr. Kumar.

Samenvattend is mijn situatie medio juli 2009 als volgt:

Hoofdpijnklachten verdwenen
Pijn na nekletsel 90% verminderd
Voedselintoleranties verdwenen
Hypoglykemie verdwenen
Overgewicht verdwenen
Spierpijnen (fibromyalgie) sterk verminderd
Beweeglijkheid hoofd, romp en ledematen sterk verbeterd
Gezichtsvermogen sterk verbeterd (brilsterkte is enorm afgenomen)
Medicijngebruik gebruik geen allopathische medicijnen meer voor bovenstaande klachten
Ik slaap weer veel beter en ik lig niet meer wakker van de hoofd- en spierpijn.

Strijd om mijn gezondheid

Na een strijd om mijn gezondheid gedurende bijna 15 jaar is Dr. Kumar de enige dokter die mij kon helpen mijn gezondheid terug te krijgen. Niemand kreeg dit voor elkaar in al die jaren. Mijn huisarts heeft zijn uiterste best gedaan om mij te helpen hetgeen ik ten zeerste waardeer. Hij heeft mij vaak doorverwezen naar andere artsen echter mijn problemen werden steeds gecompliceerder. Nadat diverse artsen, natuurartsen en therapeuten mij behandeld hadden, kwamen ze erachter dat mijn chronische ziekte moeilijk te genezen is. Ze hadden allemaal hun best voor mij gedaan voor zover dit in hun vermogen lag. Ze zeiden dat ze geen oplossing voor mij hadden en als ik een arts kon vinden die mij kon helpen, dan hoorden ze dit graag van mij. Al die jaren was er niemand die me kon bevrijden van mijn ernstige hoofdpijn waar ik dag en nacht last van had, van de hypoglykemie waardoor ik iedere 2 uur een maaltijd moest eten, van de fibromyalgie met de nodige spierklachten, de voedselintoleranties, de moeheid en andere gezondheidsongemakken. Ze wisten dat niemand mij kon helpen met deze ingewikkelde gezondheidsproblemen.

Oriënterend gesprek

Gelukkig vond ik in magazine ‘ZIN’ een artikel over Dr. Kumar die mijn gezondheidsproblemen succesvol kon behandelen. Voorafgaand aan de behandeling vond er een oriënterend gesprek plaats. In dit gesprek vertelde Dr. Kumar wat de behandeling inhield, wat men kon verwachten van de behandeling en van Dr. Kumar, en wat hij van jou verwacht. Hij vertelde wat hij voor je kan doen, maar ook wat hij niet voor je kan doen. Hij heeft 100% vertrouwen in zijn werk.

Vrij van allopathische medicijnen

In minder dan 10 dagen heeft Dr. Kumar’s therapie mijn lichaam in balans gebracht en de problemen met 60% teruggedrongen. Tevens heeft Dr. Kumar mij in deze dagen van alle medicijnen (Lyrica, pijnstillers etc.) afgeholpen welke ik de laatste jaren gebruikte. Dus binnen 14 dagen was mijn gezondheid in balans en was ik vrij van alle allopatische medicijnen. Wat een fantastische geneeskunde! De overige maanden steunde hij mij geweldig met als gevolg dat dit opmerkelijk goede resultaten teweeg bracht in mijn lichaam.

Resultaatgericht

Dit schrijven is gebaseerd op mijn bevindingen, ervaringen en het lijden sinds de afgelopen 15 jaar en natuurlijk de succesvolle therapie van Dr. Kumar. Ik heb Dr. Kumar bestookt met honderden vragen en zijn uitleg was altijd zeer begrijpelijk, zinvol, logisch en oplossingsgericht voor mijn problemen. Dit toont de expertise van zijn werk en geeft de patiënt vertrouwen en kracht!

Ik voel mij altijd zeer op mijn gemak en ontspannen en hij motiveert je geweldig. Dr. Kumar bezit enorm veel kennis van de natuurlijke geneeskunde, weet wat hij doet en is zeer resultaat gericht. Wat is het nut van een behandeling als zowel de dokter als de patiënt vol met twijfels zitten en maar blijven proberen zonder te weten welk resultaat het kan opleveren voor de patiënt? Ik ben zeer dankbaar dat het magazine ‘ZIN’ een artikel heeft gepubliceerd over Dr. Kumar inzake hypoglykemie en dat ik deze krachtige, effectieve behandeling bij hem kon volgen waardoor ik mij een heel ander mens voel; een gelukkig en gezond mens.

Ik ben erg blij dat Dr. Kumar de vergunning heeft verkregen van de Nederlandse autoriteiten om deze geneeskunde hier te mogen uitoefenen zodat patiënten zoals ik, die lijden aan chronische ziektes en waarvoor geen hoop/genezing meer is in enig andere geneeskunde, de juiste alternatieve oplossing kunnen vinden voor hun gezondheidsproblemen. Uit eigen ervaring weet ik dat er honderdduizenden mensen zijn die lijden aan een chronische ziekte en die de mogelijkheid met beide handen zouden aanpakken als ze deze therapie konden volgen.

De juiste kennis en kunde

Om een echt goede natuurgeneeskundige te worden, ontbreekt bij de meesten de kennis hiervoor. Sommigen hebben een beetje kennis van aquatherapie, anderen van kruiden of voedsel maar het ontbreekt hen aan de juiste combinatie en expertise om deze geneeskunde succesvol te beoefenen. Het is niet voor niets dat de Nederlandse autoriteiten overtuigd waren van de kennis en kunde van Dr. Kumar.

De juiste kennis en producten zijn nodig om positieve voeding en natuurlijke kruidenmix te maken en dit te combineren met aquatherapie dat een belangrijke rol speelt bij deze geneeskunde. Een paar liter water in de darm pompen (wat door sommigen darmspoeling wordt genoemd) en roepen dat dit aquatherapie is, hetgeen dus niet zo is, brengt geen resultaten te weeg. In 2007 heeft een natuurarts dit voorgeschreven, maar het hielp helemaal niets. De PGNG therapie zorgt voor resultaat, ontspanning en comfort in zo’n korte periode, hetgeen ik bij geen enkele andere geneeskunde heb meegemaakt sinds de laatste 15 jaar. Dit bewijst voor mij dat dit de echte professionele natuurgeneeskunde van Moeder Natuur is.

De juiste combinaties en expertise zijn meer dan 100 jaar geleden ontwikkeld en in praktijk gebracht alwaar Dr. Kumar een jarenlange opleiding heeft genoten van de oude pioniers waardoor hij een succesvol behandelaar is geworden in deze pathologie. Van wat ik tot nu toe heb ervaren, is dat het succes of het doel niet bereikt kan worden enkel door het lezen van internetsites of wat boeken of door het onderzoeken van groente, fruit en kruiden.

Wie Zijn Dr. Kumar’s patiënten?

Als iemand ziek is, gaat hij/zij eerst naar de huisarts. Als de huisarts het probleem niet kan oplossen, verwijst hij/zij je door naar de specialist voor verder onderzoek en behandeling. Als de gezondheidssituatie van de patiënt chronisch wordt en medicijnen ineffectief worden, heb ik het volste vertrouwen erin dat de meeste van deze patiënten de oplossing voor hun gezondheidsproblemen kunnen vinden in de Paramedische Geneeskunst – Naturopathie van Dr. Kumar te Castricum.

Allerlei ongemakken

Chronisch ziek zijn, brengt vaak allerlei ongemakken met zich mee. Je kunt je baan verliezen, sommigen verliezen hun gezinsleven en voor anderen brengt het een zware last mee in de familie. Men komt in de ziektewet terecht en vervolgens in de WAO hetgeen de overheid enorm veel geld kost, maar ook de ziektekostenverzekering aan doktersbezoeken, ziekenhuisopnames en medicijnen.

Na voedseltesten via bloedonderzoek in 2001 en 2005 bleek overduidelijk dat ik heel veel voedselintoleranties had. Met name het eten van groente en fruit gaf grote problemen. De therapie die ik destijds onderging, bestond onder andere uit het weglaten van al dergelijke gezonde voedingsmiddelen. Volgens de artsen die me toen behandelden was het doel deze na geruime tijd weer toe te voegen, met de verwachting dat de intoleranties dan verdwenen zouden zijn. Dit gebeurde echter niet en de (natuur)artsen wisten absoluut niet waardoor voedselintoleranties ontstaan en hoe deze verholpen kunnen worden. Ook een allergoloog kon niets voor mij betekenen. Er was dus geen oplossing voor mijn probleem in de allopathische geneeskunst!

Het betekende tevens dat ik de rest van mijn leven zonder gezond voedsel zou moeten leven. Dit had ik al een aantal jaren gedaan, maar desondanks waren de heftige pijnen dagelijks aanwezig en had ik iedere avond last van onregelmatige hartkloppingen. Op een gegeven moment was er bijna niets dat ik nog kon eten. Waarom zou iemand zo’n leven moeten leiden? Na slechts drie weken (!) deze therapie gevolgd te hebben, kon ik weer vele soorten groente en fruit eten en andere gezonde producten. Dagelijks geniet ik hier ontzettend van en dat zonder enige bijwerkingen!

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Dr. Kumar wellicht een van de weinige personen is die de kennis van de natuurlijke geneeskunde bezit om gecompliceerde chronisch zieke mensen te genezen en tegelijkertijd de gezondheid te herkrijgen door middel van een unieke therapie en een overtuigend advies. Deze kennis is helaas nog maar beperkt aanwezig. Geleerden en wetenschappers van over de hele wereld praten erover dat groente en fruit goed is voor onze gezondheid omdat er volgens onderzoek hoge voedingswaarden in zitten. Dit weten we allemaal, maar zij hebben nog steeds geen antwoord of oplossing voor chronisch zieke mensen en hoe hun spijsverteringssysteem geactiveerd of verbeterd kan worden door middel van gezonde eetgewoontes. Zij beschikken nog niet over deze kennis.

Door zijn behandeling is mijn gezondheid na bijna 15 jaar (!!) spectaculair verbeterd. Recentelijk had ik een gesprek met mijn huisarts. Hij vroeg hoe het met mijn gezondheid ging. Ik vertelde hem dat mijn gezondheid volledig hersteld is door het volgen van de therapie van Dr. Kumar te Castricum. Mijn huisarts was erg verbaasd maar na mijn uitleg was hij zeer verheugd dat de therapie zo goed geholpen heeft.

Het resultaat van deze therapie heeft mij een nieuwe kans gegeven, de kracht om dingen te doen, onafhankelijkheid, te genieten van mijn kinderen en kleinkinderen en zoveel meer. Kortom, gezondheid geeft blijdschap!
I.G.L. Irene